Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak využít vstup pro expression pedál k přepínání stompboxu (Kemper Profiler)
Otázka (Marián):
Teraz som pripojil switch k Exp B a chcel by som pomocou CC22 spínačom ovládať on/off tohto modulu (napr. zapnúť a vypnúť harmonizer keď potrebujem).
Problem je v tom, že sa mi to nedarí spojazdniť. Aj ked zosliapnem switcha vidím, že ledka pre Exp B zmenila farbu, harmonizér (modul X) sa nevypne, resp. ak je to nastavené opačne, tak nezapne (proste sa nezmení stav). Tak neviem, kde robím chybu, neviete poradiť?

Odpověď:
Podle typu spínače je více možností, jak to zapojit.

Pokud chcete použít přepínač, který je stabilní v obou krajních polohách, zapojte to podle vzoru Double pole switch:
[Image: MIDI-Grande-Expression-connector.png]
Pokud chcete použít tlačítko, které je stabilní pouze v jedné (rozepnuté) poloze, použijte zapojení podle vzoru Single pole switch se zvedacím (pull-up) odporem, který zajišťuje připojení k logické "1" při sepnutí tlačítka.

Viz dokumentace k expression pedálům v manuálu MIDI Grande.
Reply
Zdravím, no vyskúšal som to ešte raz, takže po pripojení identického Expression pedálu od M Audio EX-P na pedál B mi to funguje aj s týmto expression pedálom (ako prepínač), akurát to musím "preklápať", takže by ma aj tak zaujimala možnosť, ako spojazdniť, momentary alebo on/off spínač s kámbolm v mono alrbo stereo verzii. Dá sa použiť aj prepínač s mono káblom, resp zo stereo káblom. Ďakujem, Marián...
PS: Konkrétne mám spínač ZOOM FS-01, tak napr. na tento ako to spojazdniť.
Reply
Zkusil jsem to, funguje to. Jenom ten ZOOM FS-01 je asi typ momentary, tedy tlačítko s jednou stabilní polohou, takže byste musel na něm stále držet nohu, aby to drželo harmonizér zapnutý.

Další možnost by byla naprogramovat každou zelenou vrstvu všech registrů MIDI Forte, aby zapnula harmonizér a červenou, aby ho vypnula.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)